Selecteer een pagina
 

Zou jij een pasgeboren baby vertellen dat ie te dik of te mager is en zich zo niet aan de wereld kan tonen? Of dat ie te lelijk, niet slim of te dom voor woorden is? Als je naar zo’n klein hoopje leven kijkt is dat toch niet het eerste wat in je opkomt? Hoe ze er ook uitzien als eerste ervaar ik pure liefde voor dat kleintje en wil ik niets liever dan het beschermen voor de grote buitenwereld. Zo kwetsbaar, zo fragiel en zoveel potentieel om te groeien naar oneindige mogelijkheden!

Als ik hiertoe in staat ben, hoe komt het dan dat ik mijn eigen kwetsbare zelf zo kritisch, onvriendelijk, zeg maar ronduit beledigend benader? Elke dag weer!
Ongemerkt, ongeremd en vaak te moe om me er tegen te verzetten,  ga ik ervoor om mezelf de grootste onzin in te fluisteren (of toe te schreeuwen)! Niets waard, kun je niet, wie zit nou op jou te wachten en nog een toppertje: echt niet goed genoeg!

 

Leer je eigen gedachten kennen!

Ik ervaar dagelijks in mijn coachpraktijk dat zoveel vrouwen hier dagelijks mee worstelen. Eind vorig jaar heb ik er een e-book over geschreven ‘spreken met de stem van je ziel’. De kern van het boek is om als eerste je eigen gedachtenpatroon te leren kennen. Vervolgens je er niet mee te identificeren, want jij bent je gedachten niet. En als laatste die ‘rotmeiden’ in je hoofd te temperen, zodat je de fluisterende stem van je innerlijke ware zelf kunt horen.

Die stemmen niet meer geloven heeft mij al zoveel meer rust in mijn lijf opgeleverd. Zo’n gesprek vindt bij mij vaak plaats onder de douche. Alsof al het geklets wordt afgespoeld en in de warme, ontspannende straal zij tevoorschijn kan komen. Ze heeft altijd een antwoord op mijn vragen. Bied me creatieve oplossingen aan en spoort me aan tot actie ondernemen.

 

Doel versus intentie!

Begin dit jaar, tijdens zo’n douchemoment kwam de gedachte boven om mijn leven meer richting te geven en dat er doelen gesteld moeten worden! En dan wordt het lastig voor mij, want dan gaat alles in mij in verzet. Doelen dat werkt niet voor mij is mijn 1ste gedachte!

Aangezien er toch een zaadje was gepland om iets te doen met doelen is het niet verwonderlijk dat het universum me stuurt. Zo kwam ik op een artikel van Mallika Chopra, dochter van Deepak Chopra. Zij beschrijft daarin haar ‘chaotische zoektocht naar een leven met intenties’, waar ze ook een gelijknamig boek over heeft geschreven.
Het eerste dat ze aanhaalt is dat een doel ontstaat vanuit de geest en altijd taakgericht is. Iets wat je gaat doen!

Een intentie komt vanuit de ziel en richt zich op wat je diepste verlangens zijn en wat je gelukkig maakt. Een intentie drukt uit hoe je je voelt, wat je wil creëeren en bereiken en hoe je de wereld kunt dienen. Dit spreekt mij direct aan. Mijn diepste verlangen is namelijk om een gezonder, gelukkiger en meer betekenisvol leven te leiden. Wie verlangt daar nu niet naar?

Eind april start ik met een nieuw online/offline trainingsprogramma waarbij ik je aan de hand van het chakramodel laat zien wat je eigen aandeel is in de situaties (blokkades) waarin je verkeert en wat je er zelf aan kunt doen. Intenties zetten is een cruciaal onderdeel van het programma om op gang te komen.  Zodat jij die versie van jezelf wordt die je echt wil zijn. De ware versie van jezelf!

Nieuwsgierig? Volg de komende weken mijn posts en blogs op Facebook, Instagram of LinkedIn.
Doen hè, ook al laten je kritische stemmen je geloven dat dit belachelijk is. Gewoon doen!

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Chantal de Werd, verdiepingscoach en ik train en mentor drukbezette ‘I-do-it-all’ vrouwen en mannen, die bewust kiezen voor verbinding met zichzelf en met anderen. Leren omgaan met je kritische stemmen en luisteren naar je innerlijke is de eerste mooie stap die je kunt zetten om door je angst heen te gaan. Zo kom je steeds dichter bij je ware zelf. Daar help ik je graag bij.

Wil je er meer over weten, download mijn e-book: spreken met de stem van je ziel.
Je kunt ook een ‘trouw aan meZelf’ gesprek met mij persoonlijk aanvragen via volgende link: www.womaninsync.eu/contact/

Ik kijk er naar uit je te ont-moeten!
Véél liefs,
Chantal xxx

 

Gun jezelf de meest bijzondere reis naar je ware kern.  Je gaat de wereld mooier kleuren met meer energie, zelfvertrouwen en je ontdekt wie je echt bent en wat je echt wilt.”