Selecteer een pagina

De eerste keer dat ik mijn beschermengel ontmoette…

Als jong meisje wist ik al dat er meer tussen hemel en aarde bestond. Toen al had ik een diepgeworteld gevoel dat ik altijd beschermd werd. Dat er iemand over mijn schouder meekeek met alles wat ik deed en doe en mij af en toe advies influisterde. Heel vaak heb ik die...

Jezelf wegcijferen? 5 redenen waarom je dit doet!

‘Ze cijferde zichzelf volledig weg voor haar man en 5 kinderen’   Toen ik dat hoorde kromp mijn maag in één. Hoe vaak gebeurt het dat je jezelf wegcijfert voor anderen? Vaak onbewust, het is zo gegroeid en we staan er niet meer bij stil. Afgelopen week hoorde ik die...

5 zaken waar je spijt van hebt op je sterfbed

Om dichter bij het eigen verlangen te komen vraag ik cliënten om te visualiseren hoe hun ideale leven eruit ziet als ze op hun sterfbed terugkijken naar hun eigen leven. Op zo’n moment gaan ogen schitteren, harten zingen, de ziel wordt geraakt en is alles mogelijk....

Overwin je Zelf-sabotage in 5 stappen!

De eerste keer dat ik me er bewust van werd was op mijn 13. Ik herinner me zo goed de stress die ik toen voelde. De adrenaline zat hoog en ik moest nog zoveel doen. Het was ondertussen 08 uur en het was hoog tijd om te vertrekken en niet te laat te komen. Tot 5 uur ’s...

Sterk zijn! Wat doet dat ongelofelijk pijn.

Je wist het misschien nog niet, maar..   begon mijn moeder… en dan weet ik al dat er iets gaat komen. Een geheim, iets wat niet mag worden uitgesproken en nog niet mag geweten zijn. Vroeger zat ik vol belangstelling naar het nieuwtje te luisteren dat alleen zij wist....

Musturbeer jij vaak?

  Hij doet het en zij ook!   Wat maakt dat jij zo vaak musturbeert, vraag ik aan mijn cliënte Marja. Sommige mensen doen het zo vaak en anderen letten erop om dit niet of niet te vaak te doen. Onmiddelijk trekt ze haar wenkbrauwen op en kijkt me met grote ogen aan....

5 signalen dat het universum met je spreekt.

6 stappen om een intentie te zetten. 6 simpele stappen die je meer vreugde, balans en betekenis in je leven geven. Het maakt niet uit of dit is op het gebied van liefde, gezondheid, sociale contacten of financiën en werk. Begin met voldoende rustpauzes in je dagelijks...

Waarom een doel eerst een intentie nodig heeft!

  Zou jij een pasgeboren baby vertellen dat ie te dik of te mager is en zich zo niet aan de wereld kan tonen? Of dat ie te lelijk, niet slim of te dom voor woorden is? Als je naar zo’n klein hoopje leven kijkt is dat toch niet het eerste wat in je opkomt? Hoe ze er...

Kan je spiritueel zijn op het werk?

Hoe ik mijn jeugdtrauma heb overwonnenen! Kun je spiritueel in bizz zijn? vraagt Marja. Ze is team manager bij een farmaceutische multi-national en volgt op verzoek van haar baas een coachtraject bij mij. Ze blijft me indringend aankijken en verwacht van mij een...

Hoe ik mijn jeugdtrauma heb overwonnen!

  Hoe ik mijn jeugdtrauma heb overwonnenen! Daar zit ik dan in die grote stoel met een felle lamp die op mijn gezicht schijnt en met mijn ogen half toegeknepen. Ik pak het bekertje water en zie dat mijn handen enorm trillen. Ik ben één brok zenuwen, kijk schichtig om...

Betekent zuinig met geld ook zuinig met liefde?

  Toen hij nog verliefd was op mij, was alles anders. Ze staarde melancholisch voor zich uit. Het is 10 uur ’s ochtends, de zon schijnt door de ramen en we zijn net het coaching gesprek gestart. Bijna elke dag nam hij iets voor me mee, zegt ze met een zucht. Een...

All I want for X-mas…is YOU

  All I want for X-mas…is YOU Elke ochtend is het hetzelfde riedeltje. Elke ochtend om 07 uur roep ik mijn dochters om samen met mijn partner en mezelf te komen ontbijten. Ik geniet intens van dit samenzijn.   HET VULT MIJN LIEFDESTANK Gezellig kletsen over school,...

Help! My brain has too many tabs open

Het begon dit keer al op zondagnamiddag! Terwijl ik samen gezellig met mijn 'liefste lief' en kids een spannende film aan het kijken ben, baant het gevoel zich een weg naar mijn maag. Een flinke knoop zorgt ervoor dat ik me plots misselijk voel. Alsof er duizenden...

Zoek niet naar geluk, maar naar betekenis in je leven!

Trilogie zingeving – deel 1: Waar hoor jij bij? Zoek niet naar geluk, maar naar betekenis in je leven. Want eerlijk, hoe vaak hoor je jezelf niet zeggen: ‘als je maar gelukkig bent’. In het boek ‘De kracht van betekenis’ vertelt Emilie Esfahani Smith over haar...

Aan jou de keuze!

  Je kunt nog zo hard op het gaspedaal drukken, maar als je ‘m niet in de 1ste versnelling zet, ga je niet vooruit. Heb jij het lef om die belangrijke stap te zetten of blijf je weer hangen in de safety zone? Aan jou de keuze!   We blijven zo gemakkelijk hangen in het...

Deze rol wilde ik écht niet meer!

En toen mijn huisarts dat vroeg ging er een alarmbel in mijn hoofd af. Dat was toch niet normaal. Kwam dat zo vaak voor? Mijn mond viel open van verbazing. Het begon zeven jaar geleden toen ik startte als HR Business Partner voor een grote Amerikaanse multinational....