Selecteer een pagina

 

Maandag 9 uur. De start van een nieuwe veelbelovende week met nieuwe energie, met nieuwe kansen! Maandag 9 uur en ik zit hier als een zombie levenloos naar mijn scherm te staren. Buiten regent het dat het giet en op de één of andere manier heeft dat invloed op mijn – normaal altijd zo goed – humeur. Wat is er toch met me aan de hand?

Mijn ochtend begon nochtans veelbelovend. Ik heb goed geslapen, een kwartier gemediteerd en heb al mijn yoga-oefeningen gedaan. Bruisend van energie was ik klaar voor een nieuwe werkweek. Ik had er zin in. Interessante coach afspraken, een etentje met vrienden, een workshop, quality-time met de kids, enkele ‘trouw-aan-mezelf-gesprekken’ met bewuste vrouwen én een fotosessie! Wat wil een mens nog meer?

Onmiddellijk hoor ik in mijn hoofd een stem die zegt: ‘maar dat is niet goed genoeg hoor’. Het kan nog véél meer en véél beter. Direct dwalen mijn gedachten af.  Als ik nu wekelijks eens meer coach afspraken heb, een online-opleiding maak en nog een extra workshop plan voor de komende maand? Dan ben je écht druk bezig en ben je écht gefocust op jezelf. Dan tel je mee!

 

Mentaal geklets

Hoe meer ik hier over nadenk, hoe ongemakkelijker en angstiger ik me voel. De doemscenario’s stapelen zich op. “Wat als ik…?”, “zou ik…?”, “en toen deed ik…”. Het mentale geklets in mijn hoofd wordt steeds luider en LUIDER. Het enige dat ik nog hoor zijn een wirwar van gedachten die mijn hoofd doen ontploffen. De hoofdpijn zorgt ervoor dat heel mijn ochtend om zeep is (of ‘naar de boem’ zoals ze hier in Antwerpen zeggen).

Daarbovenop begint die stekende pijn in mijn rechterschouder zich weer te melden. “Niet verkrampen! Niet verkrampen! Niet… !” Te laat. De pijn steekt als een mes in mijn spier. Mijn zelfvertrouwen en humeur zijn onder het nulpunt gedaald. Mijn partner krijgt de wind van voren wanneer hij me iets vraagt. “Je ziet toch dat ik bezig ben!”. Niet dus. En dat maakt dat ik me nog slechter voel.

 

Die stem ben ik niet!

Moegestreden tegen mijn eigen mentale geklets of de ‘stem van mijn ego’, zoals ik ‘m graag noem, neem ik een besluit. Ik luister niet meer naar die schreeuwerige stem die duidelijk niet het beste met me voor heeft. Die stem ben ik niet! De angsten die opspelen zijn ook tijdelijk. Wauw, wat voelt het goed om positief te zijn! Maar de stem van mijn ego is zo hardnekkig dat het bijna een standaardinstelling voor mij is geworden om daar naar te luisteren. En, verdomme, ik vertrouw hem nog ook!

 

Toch maar ‘even’!

In mijn praktijk hoor ik veel vrouwen zeggen dat ze geen vertrouwen hebben in zichzelf. Ze zijn bang om te falen en hebben een stroom aan negatieve gedachten. Er is vaak een groot verlangen om iets betekenisvol te gaan doen, om eindelijk de focus op zichzelf te leggen. Maar telkens komt er ‘even’ iets tussen.

“Nog even een opleiding volgen” of “nog even dit afwerken voor het werk” of “nog even en dan gaan de kinderen naar het middelbaar, dan heb ik tijd”.
Hoeveel ‘evens’ moeten er nog passeren om tot actie over te gaan? Waarom vertrouwen we zo hardnekkig op de ‘stem van ons ego’? Dit ben jij niet!

 

Maar wie ben je dan wel?

Tijdens mijn opleiding ‘Systemisch coachen’ begon ik te werken op de laag van de ziel. Contact maken met je eigen ziel en die van een ander is de basis voor je innerlijke transformatieproces.

Het mooiste was dat ik leerde om contact te maken met de stem van mijn eigen ziel. Die spreekt mij bemoedigend toe, laat mij grootser denken, legt de focus en laat mij geloven in mezelf. Wat gaf dit een boost in mijn zelfvertrouwen! Eindelijk voel ik dat ik mezelf kan zijn.

Hoe je volledig jezelf kunt zijn heb ik neergeschreven in mijn nieuwste e-book ‘van even naar leven’.
Gratis te downloaden op www.womaninsync.eu

 

5 wegwijzers om de ‘stem van je ziel’ te horen

Onderstaande wegwijzers hebben mij geholpen om bewust de tijd te nemen om mijn hersenspinsels te kalmeren. Hierdoor kan ik het gefluister van de ‘stem van mijn ziel’ beter horen. Hierdoor vertrouw ik steeds meer op mezelf!

 

Identificeer jezelf niet met de ‘stem van je ego’.

Jij bent die stem niet! Ook de bijbehorende angsten zijn maar tijdelijk en van voorbijgaande aard.

 

Leer de ‘stem van je ego’ kennen.

Wat is de eerste gedachte die je hebt als je wakker wordt? En de tweede en de derde gedachte? Word je bewust wat je denkt en schrijf dit op. Zo leer je jouw eigen denkpatroon herkennen.

 

Haal bewust adem.

Als ik te veel pieker, mij zorgen maak of druk bezig ben, dan neem ik bewust de tijd om mijn ademhaling te voelen. Dan word ik gewaar hoe de lucht in mijn longen stroomt en weer uit mijn lichaam gaat. Ik laat de lucht steeds dieper naar mijn buik zakken. Dit één minuut bewust doen kalmeert volledig mijn hoofd. Ik ontspan me. Het gebeurt al eens dat er hierdoor opeens een briljant idee te binnen schiet!

 

Voel waar de spanning zit.

Luister naar je lichaam door te voelen waar de spanning zit indien je een ‘wat als…’-gedachte hebt. Voel je een fysieke spanning (vaak in de onderrug, schouders of nek), dan kun je er vanuit gaan dat je naar de ‘stem van je ego’ luistert.

 

Mediteer één keer per dag.

Het gaat hier niet om een wedstrijdje ‘zo-lang-mogelijk-zonder-gedachten-zitten’. Het gaat erom om bewust je gedachten te kalmeren. Komt er toch een gedachte binnen, oordeel daar niet over en laat de gedachte weer verdwijnen.

Wees mild voor jezelf! Bepaal wat jouw beste tijdstip van de dag is om te mediteren. Als je nog nooit gemediteerd hebt, begin dan met één minuut. Voer het langzaam op en beperk jezelf tot maximum 15 minuten.

Wil jij ook, net als ik, leren luisteren naar de ‘stem van je ziel’ en volledig op jezelf vertrouwen? Helpen de tips, maar heb je geen idee hoe je verder moet?
Download mijn gratis e-book ‘van even naar leven’ op www.womaninsync.eu
of
Vraag een gesprek aan

Vraag dan via mijn website www.womaninsync.eu een ‘trouw-zijn-aan-mezelf-gesprek’ aan. Hierin luister ik naar jouw verhaal en geef ik je praktische tips hoe jij succesvol ‘trouw aan jezelf’ kunt zijn. Zodat jij, net als ik, vol vertrouwen je zielsmissie gaat beleven en in de wereld gaat zetten op jouw unieke wijze. Wees volledig trouw aan jezelf en ga ervoor!

Vraag hier jouw gesprek met mij aan

Met bezielde groeten,
Chantal xxx

Gun jezelf de meest bijzondere reis naar je ware kern.  Je gaat de wereld mooier kleuren met meer energie, zelfvertrouwen en je ontdekt wie je echt bent en wat je echt wilt.”