Selecteer een pagina
 

Toen hij nog verliefd was op mij, was alles anders. Ze staarde melancholisch voor zich uit. Het is 10 uur ’s ochtends, de zon schijnt door de ramen en we zijn net het coaching gesprek gestart. Bijna elke dag nam hij iets voor me mee, zegt ze met een zucht. Een prachtige rode roos, gekocht in mijn favoriete bloemenwinkel. Een zelfgemaakt gedichtje, geschreven op een post-it, die hij ’s ochtends stiekem in mijn agenda had geplakt. En dan die schelpjes die hij speciaal voor mij had gezocht en meegenomen van het strand in Lanzarote. Het vulde mijn hart met liefde. Ik voelde me zo ‘echt’ vrouw bij hem en ik wist toen dat ik voor altijd bij hem wilde zijn.
Na de verliefdheid is hij precies vergeten wat mij zo met liefde vervult. Ik kan me niet meer herinneren dat hij de laatste jaren spontaan iets voor me heeft meegenomen. Dan houd ik géén rekening met de verplichte cadeaus voor mijn verjaardag. Ik zou het zo fijn vinden als hij mij eens met iets moois verrast. Ik moet altijd zeggen wat ik wil hebben en dan voelt het niet ‘echt’ gemeend meer. Het is alsof hij mij niet meer ziet staan en moeite heeft om zijn geld aan mij te besteden. Stom hè, zegt ze beduusd.

 

CADEAUS KRIJGEN IS HAAR TAAL VAN LIEFDE

Ik stel haar nog een paar vragen over hun relatie en kan vaststellen dat haar taal van liefde ‘cadeaus krijgen’ is. Ik leg haar uit dit haar taal van liefde is en cadeaus krijgen haar liefdestank vult.
Cadeaus hoeven niet duur te zijn, de gedachte dat je aan iemand denkt maakt het speciaal. Het is de makkelijkste taal van liefde om te leren. Geschenken zijn namelijk zichtbare symbolen van liefde. Denk maar eens terug aan de eerste tekening die je van je kind kreeg. De trots en het plezier in de ogen van je kind vergeet je nooit meer. Maar ook die eerste bloem die je van je geliefde kreeg blijft in je geheugen gegrift. De trouwring is het symbool van liefde en verbinding. Beide liefdespartners schuiven deze aan de vinger van hun geliefde en spreken hun hart beloften uit.

 

ZUINIG MET GELD IS ZUINIG MET LIEFDE

Je geld uitgeven aan een cadeau is wel degelijk iets voor jezelf kopen. Hoe raar dit ook klinkt, je koopt er eigenwaarde en emotionele zekerheid mee. Ik leg dit uit aan mijn cliënte. Als zij haar man kan uitleggen dat haar taal van liefde cadeaus krijgen is, dan kan hij inzien dat dit haar liefdestank vult. Als hij in hun relatie investeert (lees letterlijk geld en tijd), kan hij zoveel liefde terug verwachten. Het kan terug de sprankel in hun relatie terugbrengen. Als oefening geef ik haar mee om dit met haar man te bespreken en hem een oefening te geven. Laat hem een lijst van 5 geschenken opstellen waar jij in de loop der jaren enthousiast over was. Hij mag voor de lijst hulp vragen van de kinderen, vrienden of familieleden. Als de lijst klaar is vraag hem om jou te verrassen door je 3 cadeaus van de lijst te geven in de komende 3 weken.

 

HIJ IS DE BESTE!

Wat ze me een maand later vertelde deed mij volledig versteld staan. Nadat ze hem haar liefdestaal had uitgelegd, had hij elke dag iets voor haar meegenomen. Het begon met een pizza, die hij na het werk gehaald had voor haar en de kinderen. Dat was iets wat hij normaal nooit zou doen. Geld uitgeven stond niet in zijn woordenboek. De volgende dag nam hij een bloem mee die hij ergens uit een tuin had geplukt. De dag erna was hij naar het winkelcentrum gegaan en had haar favoriete parfum gekocht. Hij had die ochtend gezien dat er nog maar een kleine bodem in haar huidige flesje zat, had hij lachend gezegd, toen hij haar het nieuwe parfum gaf. Elke dag had hij iets voor haar meegenomen en elke dag ging het beter en beter in hun relatie. Haar liefdestank werd gevuld en hij had begrepen hoe hij dat kon doen. Alles aan haar straalt en ik kan duidelijk zien dat ze gelukkig is.

 

JEZELF GEVEN!

Weet je wat nu het beste cadeau is dat hij me gegeven heeft, zegt ze met een grote lach op haar gezicht. Hij besteedt veel meer tijd met mij en de kinderen. Hij is er echt als we hem nodig hebben en steunt mij veel meer als er iets met de kinderen is. Ik voel me niet meer zo alleen in onze relatie. Naar z’n vrienden gaat hij nog wel, maar hij wil liever bij ons zijn. Dat merk ik aan soms hele kleine dingen. Dat is het grootste cadeau dat hij me heeft gegeven en dat was vroeger wel anders.
Hoe vaak heb jij je onverdeelde aandacht bij je gezin, liefdespartner of vrienden? Ben je echt helemaal aanwezig tijdens een gesprek of ben je met je gedachten ergens anders? Zijn cadeaus voor jou héél belangrijk? Weet jij welke liefdestaal je spreekt en wat de liefdestank van je liefdespartner vult? Of wil je de liefdestalen ook leren spreken?

Mijn naam is Chantal de Werd en ik coach en train drukbezette ‘do-it-all’s’ die bewust kiezen voor verbinding met zichzelf en met anderen. De 5 liefdestalen is een onderdeel van mijn coach programma voor koppels, die hun relatie willen verdiepen. Waarbij je meer inzicht krijgt in jezelf en waar je als koppel tegenaan lopen.
Contacteer mij op info@womaninsync.eu als je er meer over wilt weten. Je kunt ook een gesprek met mij persoonlijk aanvragen via mijn website: www.womaninsync.eu/contact/

Met bezielde groeten,
Chantal xxx

 

Ps: Ik geef héél graag CADEAUS, alhoewel het niet mijn taal van liefde is. Daarom heb ik speciaal voor jou mijn e-book ‘van even naar leven’ klaar gezet. Een wegwijzer voor de drukbezette ‘do-it-all’ die op zoek is naar meer rust en bezieling in het leven.
Gratis te downloaden op www.womaninsync.eu
Geniet ervan!

Gun jezelf de meest bijzondere reis naar je ware kern.  Je gaat de wereld mooier kleuren met meer energie, zelfvertrouwen en je ontdekt wie je echt bent en wat je echt wilt.”