Selecteer een pagina

 

Je kunt nog zo hard op het gaspedaal drukken, maar als je ‘m niet in de 1ste versnelling zet, ga je niet vooruit. Heb jij het lef om die belangrijke stap te zetten of blijf je weer hangen in de safety zone? Aan jou de keuze!

 

We blijven zo gemakkelijk hangen in het ‘hoe dan?’:

Vorige week nog had ik een interessant gesprek met Eveline. Oh Man, wat hield ze mij een spiegel voor! Dit was tot een paar maanden geleden zo herkenbaar voor mij. Ik deed dat namelijk ook! Ze vertelde me dat ze een paar maanden geleden naar een prachtige, wat afgelegen plaats in het hoge noorden is verhuisd.

Woont niet meer in het centrum van een drukke stad, maar vlakbij het strand, waar zij ’s avonds met de hond heerlijke wandelingen maakt. Op dat moment mijmert zij over de geweldige ideeën die ze in haar hoofd heeft, maar waar ze maar niet toe komt.

Ze moet nog haar huis inrichten, maar heeft tijdelijk géén werk, dus klust ze wat bij. Ze is ver verwijderd van vroegere vrienden en familie en haar liefdesrelatie loopt niet zoals ze het graag zou willen. Ze heeft in het verleden een paar zware, persoonlijke tegenslagen gehad en dat weegt nog altijd door.

Ze voelt ook aan alles dat ze zichzelf saboteert, want ze zegt een beetje melancholisch; “Ik denk dat ik dit mezelf aan doe, maar ik weet niet waarom. Ik zou zo graag meer vervulling willen hebben in mijn leven, maar hoe dan?”

 

Schop onder je reet, zou mijn vader zeggen:

Mijn 1ste gedachte was (dit zei mijn vader altijd) om haar een schop onder haar reet te geven. Blijf daar niet zo staan en ga gewoon. Ja, maar wacht eens even:  dat lukte mij tot een paar maanden geleden ook niet.

Man, man wat was die 1ste stap naar zichtbaarheid zwaar. Alles in mij ging in de neutraal stand! No way…. dat ik die 1ste blog eruit zou sturen, maar ik wilde het zo graag. Ik was mij ervan bewust dat ik dit wilde doen om mijn business te doen groeien, maar onbewust dacht ik dat het niet goed genoeg zou zijn. Ja, dan kun je nog zoveel gas geven, maar als je ‘m niet in de 1ste versnelling zet ga je niet vooruit.

 

Wat heb je nodig om uit die neutraal stand te komen?
Ik heb 1 gouden regel in al mijn levenslessen en dat zijn deze 3 woorden:

VERBINDEN, VERTROUWEN EN DOEN

Ik ervaar de laatste maanden duidelijk een shift in energieniveau. De trillingsfrequentie waar wij hier op aarde in leven verhoogt zich, doordat poorten met het universum worden opgezet. Dat maakt ook dat wij in een enorme versnelling diep, héél diep door onverwerkte emoties en gevoelens heen moeten gaan. (burn-outs waren nog nooit zo veel!)

 

Verbinden met jezelf is dan een grote ‘must’.

 

  1. Even op de stopknop drukken!

Om je met jezelf te verbinden gun je jezelf het beste de tijd voor een rustige meditatie (Het beste ’s morgens voor het opstaan) waarbij een goede gronding belangrijk is. Reflecteer wat je allemaal op je bord gepresenteerd krijgt en vertrouw erop dat alles wat zich aanbiedt in je leven voor jou te ‘handlen’ is. Reinig je chakra’s en adem goed door.

  1. Zet een intentie neer.

Tijdens je meditatie vraag je dat wat je nodig hebt aan het universum, God, je gidsen, je engelen of andere lichtwezens of waar jij in gelooft.

  1. Zet je intentie op papier.

Schrijf ze uit voor jezelf en hou het dicht bij jou (in je portemonnee). Let erop dat je dat wat je vraagt positief neerschrijft. Negatieve woorden betekent negatieve energie. Als je bijvoorbeeld neerschrijft: ik wil niet ziek worden, dan vraag je erom om ziek te worden. Schrijf dan: ik wil gezond zijn of beter nog ik ben gezond. (spreek en schrijf alsof het er al is)

  1. Let op tekens die je krijgt.

Véél mensen beginnen nummerreeksen te zien die zich herhalen 111 of 444, 11:11 uur of telkens wakker worden om 5:55 uur. Doreen Virtue heeft daar een paar interessante boeken over geschreven. Misschien krijg je wel een woord in gedachte dat steeds terugkomt of speelt net dat liedje op de radio wat iets voor jou betekent.

Verschijnt er ineens een vlinder of een vogel voor jouw raam. Als je deze tekens begint te zien ben je op de goede weg!

  1. Schrijf je dromen uit in doelen.

Droom groots. Trap niet in de valkuil om je droom te bescheiden of te ‘gemakkelijk te bereiken’ op te stellen. Beschrijf nog niet het ‘hoe’, hou het bij het ‘wat’. Schrijf je doelen neer. Er gebeurt namelijk iets ‘magisch’ als je het op papier zet.
Maak het jezelf makkelijk en stel jezelf deze 2 vragen:

  • Wat zou ik doen als ik nooit kon falen?
  • Wat wil ik ‘this time, next year’ bereiken? (Wat wil je over 1 jaar staan hebben)

 

Hoe kan ik er nu op vertrouwen dat het me gaat lukken?

Geloof in het proces. Het is namelijk zo dat we niet manifesteren wat we willen, maar we manifesteren wat we geloven. Hier kom ik weer terug op jouw onderbewuste en je bewuste denken. Als jij bewust denkt en uitspreekt: Ik wil graag mijn eigen onderneming opstarten, want ik wil zo graag die vrijheid ervaren, dan is dat héél mooi.

Maar als jij in jouw onderbewuste denkt: maar dat ga ik nooit kunnen, want ik ben niet goed genoeg, dan is dat in strijd met elkaar. Wie denk jij dat die strijd gaat winnen? Exact jouw onderbewuste. Maak ze dus beiden congruent.

Kijk jouw angsten in de ogen aan en zie wat jou nog altijd tegenhoudt. Ga daarmee aan de slag. Wil je meer weten over hoe je over je blokkades heen kunt stappen, vraag dan hier een ‘trouw aan jezelf’ gesprek met mij aan.

Ga het eindelijk doen!

Als je een olifant wilt opeten, zul je hem in kleine stukjes moeten hakken. Zo ook met je doelen. Maak kleine subdoelen die allemaal leiden naar jouw ene grote doel. Hoe meer je de dingen aanpakt, hoe meer kennis je opdoet en hoe meer zelfvertrouwen je krijgt.

Weet je als je eens op je bek gaat, raap jezelf dan op en als je dan weer op je bek gaat, dan raap je jezelf weer op. Veeg jezelf schoon en ga voort. En als je dan weer valt? Dan sta je weer op en doe je verder!

Nog een laatste ‘stof tot nadenken’: Is jouw angst voor een eventuele val (lees: een paar maanden moeilijke periode) groter dan het liever blijven hangen in een middelmatige situatie waarin je je niet goed voelt?

Of wil jij ook net als ik uit de safety zone en eindelijk die stap gaan wagen? Jouw leven op je eigen, unieke manier be-leven waar jij volledig je ding kunt doen? Maar heb je géén flauw idee wat en hoe dan? Dan nodig ik je graag uit voor een persoonlijk ‘trouw zijn aan mezelf’ gesprek, waarin ik je praktisch advies geef over hoe jij dit succesvol kunt doen.

 

Zodat jij, net als ik, eindelijk je zielsmissie gaat be-leven en in de wereld gaat zetten op jouw unieke wijze.  Ik zeg: Wees volledig trouw aan jezelf en ga ervoor!
Vraag hier jouw gesprek aan met mij

Met bezielde groeten,
Chantal xxx

PS: Om deze zomer nog dichter bij jezelf te komen heb ik een prachtig e-book ‘Be-You In Colour’ geschreven. Hierbij toon ik je hoe je met kleur meer rust, focus, zelfvertrouwen en liefde in je leven kunt creëren.

Zodat jij de dingen die je wilt ook eindelijk gaat doen!  Download het hier.

 

Life is like a painting…

So picture yourself a whole lot of colorful days!

 

Gun jezelf de meest bijzondere reis naar je ware kern.  Je gaat de wereld mooier kleuren met meer energie, zelfvertrouwen en je ontdekt wie je echt bent en wat je echt wilt.”