Selecteer een pagina

Deze morgen 06 uur word ik wakker met ‘Sway’ van Michael Bublé. Gisterenavond de standaard ringtoon verandert naar een vrolijkere noot in de ochtend. Een beetje verdwaasd probeer ik mijn iphone wekker uit te zetten. Dan verschijnt er een glimlach om mijn lippen.

Een bewuste reminder van mijn intenties die ik voor mezelf heb opgesteld. Grappig dat kleine veranderingen zo’n groots effect kunnen hebben. Direct ga ik rechtop in bed zitten (normaal duurt dit minstens een kwartier) en start met een 10 minuten meditatie om mijn gronding te zetten en mijn intentie voor vandaag te formuleren.

Ik rol uit bed en stretch mijn lichaam. Voel dat mijn organen weer tot leven komen met de tennisbal die ik onder mijn voeten rol.
Heerlijk die tijd voor mezelf voordat de drukte van vandaag weer start. Zonder dat halfuurtje voel ik me verloren, met een lichte druk op mijn borst, omdat ik te hoog adem. Wat dan een wazige roes in mijn hoofd veroorzaakt.

 

Zorg ik genoeg voor mijn lichaam, mijn geest en mijn ziel?

Wat ik zowel bij mijn coach cliënten als bij mezelf opmerk is dat we een hele hoop hooi op de vork nemen. Vaak doen we te veel en voelen we ons schuldig om alles wat we niet doen. Voor jezelf zorgen zit er vaak niet in, omdat we zo druk zijn met het nastreven van ambities en zorgen voor anderen. Net als ik geven we onze kinderen het voorbeeld van non-stop-altijd-maar-bezig-zijn.

Toch geloof ik dat er voor ons allemaal hoop is op een leven dat meer betekenis heeft, meer inspiratie geeft en fijner is. Door onze diepste verlangens te benoemen, ze uit te spreken en ze na te jagen is de kans groter dat we de weg vinden naar geluk en betekenis in ons leven.

 

Intenties helpen ons bij het creëren van het leven dat we willen leiden

Als we bewust een intentie formuleren, zetten we een proces in werking om het voor elkaar te krijgen. Om jou daarbij te helpen heb ik 6 stappen op een rijtje gezet, die volgens Mallika Chopra (dochter van Deepak Chopra) je op weg helpen.

 

 

6 stappen om een intentie te zetten

 

Stap 1: Incubatie

Neem rustpauzes! Door te mediteren kun je je gedachten trainen om het rustiger aan te doen, zodat jij kunt inzoomen op je diepste verlangens. Om je daar mee op gang te helpen heb ik een gratis meditatie leven met intenties opgenomen. Gun jezelf 5 minuten rust en kijk wat het je brengt!

 

Stap 2: Signaleren

Word je bewust (wees mindful) over je gedachten en handelingen en let op wat die je vertellen over wat zinvol voor jou is. Let ook op signalen die je leiden naar het pad dat jij wilt bewandelen. Wil je concrete stappen? Lees hier hoe je dat mentaal geklets laat zwijgen!

 

Stap 3: Vertrouwen

Heb vertrouwen in je innerlijke kennis en in de boodschappen die het universum je stuurt. Geef die kennis de ruimte om je vooruit te helpen.

 

Stap 4: Uiten

Schrijf je intenties op, spreek ze hardop uit of deel ze met anderen om ze volledig te omvatten. Zo kunnen ze je helpen om verder te komen.

 

Stap 5: Koesteren

Een belangrijke stap om lief te zijn voor jezelf als je probeert je weg te vinden. Hou een pasgeboren baby in gedachten. Een intentie volgt niet altijd een rechtstreekse route, net zo min als het leven dat doet. Geef jezelf de ruimte om dingen uit te proberen, hoe eng dat ook lijkt. Uitproberen, falen en succes zijn onderdeel van én cruciaal voor het proces.

 

Stap 6: Onderneem actie

Wanneer je eenmaal een intentie, of zelfs meerdere, hebt bepaald ga dan niet zitten wachten op één of ander wonder! Zet in plaats daarvan praktische stappen die je intenties kunnen helpen werkelijkheid te worden.

Waarschijnlijk is het het gemakkelijkst om eerst één intentie te hebben en daar korte-termijn doelen bij te stellen om op gang te komen. Ik wens je een gelukkig, gezond en betekenisvol leven toe!

Om je op weg te helpen heb ik de gratis leven met intenties meditatie voor je klaarstaan.
Eind april start ik met een nieuw online/offline trainingsprogramma waarbij ik je aan de hand van het chakramodel laat zien wat je eigen aandeel is in de situaties (blokkades) waarin je verkeert en wat je er zelf aan kunt doen. Intenties zetten is een cruciaal onderdeel van het programma om op gang te komen.

Zodat jij die versie van jezelf wordt die je echt wil zijn. De ware versie van jezelf!
Nieuwsgierig? Volg de komende weken mijn posts en blogs op Facebook, Instagram of LinkedIn.
Doen hè, ook al laten je kritische stemmen je geloven dat dit belachelijk is. Gewoon doen!

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Chantal de Werd, verdiepingscoach en ik train en mentor drukbezette ‘I-do-it-all’ vrouwen en mannen, die bewust kiezen voor verbinding met zichzelf en met anderen. Leren omgaan met je kritische stemmen en luisteren naar je innerlijke is de eerste mooie stap die je kunt zetten om door je angst heen te gaan. Zo kom je steeds dichter bij je ware zelf. Daar help ik je graag bij.

Wil je er meer over weten, download mijn e-book: spreken met de stem van je ziel.
Je kunt ook een ‘trouw aan meZelf’ gesprek met mij persoonlijk aanvragen via volgende link: www.womaninsync.eu/contact/

Ik kijk er naar uit je te ont-moeten!
Véél liefs,
Chantal xxx

 

Gun jezelf de meest bijzondere reis naar je ware kern.  Je gaat de wereld mooier kleuren met meer energie, zelfvertrouwen en je ontdekt wie je echt bent en wat je echt wilt.”