Selecteer een pagina
Om dichter bij het eigen verlangen te komen vraag ik cliënten om te visualiseren hoe hun ideale leven eruit ziet als ze op hun sterfbed terugkijken naar hun eigen leven. Op zo’n moment gaan ogen schitteren, harten zingen, de ziel wordt geraakt en is alles mogelijk. Het volgende moment kijken we wat er nu anders gedaan kan worden om stappen te zetten naar zo’n leven.

JA maar… is een NEE en dat laatste vraagt moed om te zeggen.

Een verandering aanbrengen in je leven gaat regelmatig gepaard met een ‘ja maar’ of ‘wat als’. Vaak blijf je jezelf (on)bewust saboteren door te blijven hangen in oude gewoonten en patronen. Dit veranderen vraagt om eerlijk te zijn tegen jezelf en te kijken waarom je je eenzaam, ongelukkig of waardeloos voelt. De meeste mensen willen dit tegenover zichzelf niet bekennen, laat staan tegenover anderen.

Als je wilt veranderen vraagt dit van jou een bewuste keuze te maken om uit je comfort zone te stappen en de bereidwilligheid om deze stap te nemen. De volgende stap in het proces is om te geloven dat je kunt veranderen en dit kun je het beste door de hulp van anderen in te schakelen en te aaanvaarden.

Geloof jij in jezelf en durf je hulp te aanvaarden?

Als je hier volmondig JA op kunt zeggen, bekijk dan eens mijn video ‘zeg bewust JA tegen jezelf’.

5 zaken waar je spijt van hebt op je sterfbed

Om meer inzicht te geven aan mijn cliënten waarover mensen de meeste spijt hebben op hun sterfbed heb ik mij laten inspireren door het boek van Bronnie Ware – Top 5 regrets of the dying. A life transformed by the dearly departing. Bronnie werkt in de palliatieve zorg en heeft met honderden mensen gesproken in hun laatste dagen op aarde. Zij heeft een opsomming gemaakt en ontdekte een rode draad in de verhalen van deze mensen. Deze 5 zaken kwamen telkens terug:

  1. Ik had gewild dat ik de moed had gehad om een leven te leiden waarbij ik trouw was gebleven aan mezelf. Niet het leven volgens de verwachting van anderen.

Dit werd het vaakst genoemd. De meeste realiseerden zich dat ze nog niet de helft van hun dromen hadden waargemaakt. Dit vaak door keuzes die ze hadden gemaakt of juist niet hadden gemaakt.

 

Het is héél belangrijk om tenminste een paar dromen na te streven. Gezondheid is hier een belangrijke factor, want deze brengt vrijheid met zich mee.

 

Als je gezond bent heb je vele wensen, maar als je ziek bent heb je maar één.

 

  1. Ik had gewild dat ik niet zo hard gewerkt had.

Volgens Bronnie Ware kwam dit vooral terug bij de oudere generatie van mannelijke patiënten die veel tijd hadden doorgebracht op het werk. Zij waren de kostwinner en het merendeel had de opvoeding van hun kinderen gemist en vaak het gezelschap van hun partner.

 

Ook hier is een bewuste keuze maken over je leven noodzakelijk. Het versimpelen van je manier van leven, schept vaak meer ruimte in je leven om de dingen te doen waar je echt gelukkig van wordt. Je staat meer open voor nieuwe kansen, waardoor je meer zingeving in je leven kunt ervaren.

 

 

  1. Ik had gewild dat ik de moed had om mijn gevoelens te uiten.

Veel mensen onderdrukken hun gevoelens om de ander niet te kwetsen. Als gevolg daarvan  hebben ze zich geschikt in ee middelmatig bestaan en zijn nooit geworden wie ze eigenlijk hadden kunnen zijn. Velen ontwikkelen ziektes die verband houden met de bitterheid en wrok die ze daardoor met zich meedragen.

 

De lieve vrede bewaren door je aangepast gedrag (please gedrag) helpt jou niet vooruit. Je wilt een ander niet kwetsen, maar je gaat voorbij aan je eigen behoeftes en verlangens. Je slikt je boosheid in en uit ze vooral niet. Et is zo belangrijk om je NEE uit te spreken als je deze voelt. Daarvoor kun je ook voelen waar je volmondig  JA tegen wilt zeggen.

 

In de workshop ‘Zeg bewust JA tegen jezelf’ ga je aan de slag om je diepste verlangens en gevoelens te uiten. Niet meer inhouden om meer geluk en zingeving in je leven te ervaren.

Klik <hier> voor meer info.

 

  1. Ik had gewild dat ik meer in contact was gebleven met mijn vrienden.

Velen waren zo bezig met de dagelijkse beslommeringen dat ze gouden vriendschappen hebben verwaarloosd. Als de dood nadert gaat het alleen maar om liefde en relaties. De rest doet er niet toe dan.

 

  1. Ik had gewild dat ik mezelf had toegestaan om gelukkig te zijn.

Velen realiseerden zich op het einde van hun leven dat geluk een keuze is! Ze waren blijven hangen in oude patronen en gewoontes. De angst voor verandering maakte dat ze zowel tegenover zichzelf als anderen deden alsof ze tevreden waren met hun leven.  Diep van binnen sluimerde het verlangen om eens echt iets geks te doen, onnozele dingen te doen waar ze om konden lachen en geen rekening houden met de gedachte aan wat anderen daarvan zouden denken.

 

Het leven is een keuze. Het is jouw leven dus kies bewust. Wees eerlijk naar jezelf en naar anderen toe en spreek jezelf uit. Accepteer hulp van anderen, want je hoeft het echt niet alleen te doen.

 

Graag help ik je hierbij!

 

Verdiepingsdag ‘overwin je Zelf-sabotage’

Ik weet als géén ander hoe moeilijk het is om je sabotage patronen te doorbreken. De afgelopen 4 jaar ben ik daar heel bewust mee bezig geweest in de coachopleidingen die ik heb gevolgd. Hierdoor heb ik 2 jaar geleden de stap durven zetten naar het opzetten van mijn eigen bedrijf. Een bewuste keuze en ik help jou graag om ook jouw keuze te nemen! Waar jij al jaren diep vanbinnen naar verlangt.

Al mijn kennis en inzichten heb ik gebruikt in een prachtige verdiepingsdag ‘Zeg bewust JA tegen jezelf – Overwin je Zelf-sabotage’. Hierdoor ga je eindelijk de stappen zetten, die je al zolang uitstelt, negeert of wegredeneert. Kun je voorstellen wat een boost dit is voor je zelfvertrouwen? Dat jij eindelijk stappen gaat ondernemen waar je gelukkig van wordt?

Dit gun ik je van harte.

Nieuwsgierig? Ga dan naar www.womaninsync.eu/overwinjezelfsabotage en meld je aan voor de verdiepingsdag van 18 juni te Nieuwegein.

Doen hè, ook al laten je kritische stemmen je geloven dat dit belachelijk is. Gewoon doen!

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Chantal de Werd, verdiepingscoach en ik train en mentor drukbezette ‘I-must-do-it-all’ vrouwen en mannen, die bewust kiezen voor verbinding met zichzelf en met anderen. Leren omgaan met je kritische stemmen en luisteren naar je innerlijke stem is de eerste mooie stap die je kunt zetten om door je angst heen te gaan. Zo kom je steeds dichter bij je ware zelf. Daar help ik je graag bij.

Wil je weten of de verdiepingsdag iets voor jou is? Meld je dan aan voor een In Sync gesprek met mij via deze link: www.womaninsync.eu/contact/

Ik kijk er naar uit je te ont-moeten!

Véél liefs,

Chantal xxx