Selecteer een pagina
6 stappen om een intentie te zetten. 6 simpele stappen die je meer vreugde, balans en betekenis in je leven geven. Het maakt niet uit of dit is op het gebied van liefde, gezondheid, sociale contacten of financiën en werk.

Begin met voldoende rustpauzes in je dagelijks leven, zodat je je gedachten tot rust kan brengen. Zo ontstaan de mooiste en meest creatieve ideeën. Vervolgens vertrouwen hebben in je innerlijke Zelf en je intenties uiten, zodat iedereen inclusief het universum weet waar jij diep van binnen naar verlangt. Dan lief zijn voor jezelf en last-but-not-least actie ondernemen.

Zo gemakkelijk is het! Lees er alles over in mijn vorige blog ‘Leven met intenties’.
Klinkt goed toch? Maar er is toch wel één ‘dingetje’. Vertrouwen op mijn diepste innerlijke Zelf. Ik ben vaak te ongeduldig, gefrustreerd en erger nog ik geloof mijn eigen ‘BS’ gedachten.

 

Kan ik zelf wel syndroom!

Een intentie uiten geeft aan dat jij vanuit je diepste verlangen weet wat je wilt. Hoe groot of klein jouw intentie ook is, je kunt best wat hulp gebruiken. Ook al heb je toch de neiging, zeker als vrouw, om te denken dat je ‘het allemaal zelf kan’. Het universum heeft niets liever dan dat jij om hulp vraagt om jouw intentie in de wereld neer te zetten.

Met meer dan 16 miljoen engelen ‘werkloos op de bank’ heeft het universum namelijk genoeg hulptroepen paraat staan. Het komt erop neer dat je ervoor zorgt dat je wordt gehoord en dus vertelt waar je mee zit.

 

Hoe kan ik de hulp van het universum inschakelen?

Zie jouw vraag als een zaadje dat je geplant hebt. Dit heeft voeding en aandacht nodig om uit te groeien tot iets moois. Zoals je aan je vrienden, familie of collega’s vertelt over je nieuwe intentie zo kun je dat ook vertellen aan het universum. Of schrijf het neer en spreek je vraag één keer hardop uit.

 

Hoe krijg ik dan antwoord?

Fijn, maar ik heb nog nooit een stem tegen mij horen praten, hoor ik je nu denken.

Weet je, het universum is constant met je in gesprek. Op het moment dat je je bewust gaat worden van de signalen en gesprekken, zul je merken dat je meer in ‘flow’ leeft.  Je komt steeds dichter bij je ware zelf.

 

Boodschap via mensen

Stel dat je jezelf vraagt wat je nu echt wilt in je leven en de volgende dag ontmoet je iemand op een netwerkborrel waar je mee in gesprek raakt. Zij vertelt je over haar eigen zoektocht naar wat ze wilde en hoe ze uiteindelijk haar eigen coach & training bedrijf heeft opgericht. Ze geeft je haar gegevens en je denkt nog wat toevallig dat ik haar tegenkom.

Toeval bestaat niet. Mensen die op jouw pad komen vertellen je iets wat direct verband houdt met je levensvraag. Het is dan misschien de moeite waard om eens te onderzoeken of een eigen bedrijf iets voor jou is.

 

Boodschap via een gebeurtenis

Plots een ontslag dat je niet zag aankomen of een overlijden van een goede vriend of familielid. Een leuke man die je ontmoet en je nieuwe partner wordt. Het zijn allemaal leuke of minder leuke gebeurtenissen die iedereen meemaakt. Het brengt verandering in je leven en zet je op scherp. Je kunt je afvragen waarom overkomt mij dit, maar je kunt ook naar het groter geheel kijken.

Niets gebeurt zonder reden. Na een ontslag kom je er vaak achter dat het toch niet de juiste job was, je vastzat op het werk of dat je daardoor een betere baan hebt gevonden die past bij jouw levensmissie. Als je er op deze manier naar leert kijken, kun je zaken sneller accepteren en openstaan voor nieuwe signalen.

 

Boodschap via ziekte

Ziekte heeft een diepere betekenis. Er zit altijd een onderliggende boodschap aan vast. Die hoofdpijn die je regelmatig hebt, kan betekenen dat je minder in je hoofd moet zitten en meer in je lichaam. Lees daar meer over in het gratis e-book  ‘spreken met de stem van je ziel’. Ieder kwaal is een bewust gesprek dat het universum met jou probeert te voeren.

Dagelijks raadpleeg ik De sleutel tot Zelf-Bevrijding van Christiane Beerlandt.  Zij beschrijft daarin de psychologische oorsprong van 1100 ziekten. Bij elke coachsessie neem ik dit boek mee, want het geeft mij meer inzicht in de onderliggende boodschap van de ziekte.

 

Boodschap via getallen

Herken je dat? Nummerplaten die je telkens ziet met dezelfde getallenreeks. Je kijkt op de klok en het is 11:11 uur of 12:12 of 22:22 uur. Of je ziet telkens je geboortedatum terugkomen in getallen reeksen, zoals bankrekening nummers of factuurnummers. Is dat nog toeval?

Die getallen reeksen hebben een dieperliggende boodschap. Terwijl ik tijdens het schrijven van deze blog me afvraag of ik niet iets anders zou schrijven over de boodschappen van het universum kijk ik terloops op de klok.

11:11 uur!! Met een glimlach zoek ik op wat het betekent: Houd je gedachten goed in de gaten en richt je volledig op wat je wilt en niet op wat je niet wilt. Let op je gedachten en woorden, want dat zul je manifesteren! https://www.nieuwetijdskind.com/meestergetallen-drievoudige-dubbele-getallen-engelen-doreen-virtue/

 

Boodschap via stilte

Het universum kan het beste tegen je spreken in stilte. Gun jezelf de nodige rust en stel je open voor een woord, een beeld, een gevoel, een geur of wat anders dat je ervaart. Het kan bijvoorbeeld dat roodborstje in de tuin zijn, dat weer voor jouw raam zit. In stilte ontdek je zoveel mooie wonderen, die je anders niet gewaar wordt. Luister ook eens naar mijn meditatie: leven met intenties.

Bewust mediteren of de natuur in gaan zijn goede manieren om in contact te komen met je diepere zelf. Je ware universum! Hierdoor zal alles waar je om vraagt zich sneller kunnen manifesteren en kun je met volle teugen genieten van meer balans, vreugde en betekenis in je leven.

Eind april start ik met een nieuw online/offline trainingsprogramma waarbij ik je aan de hand van het chakramodel laat zien wat je eigen aandeel is in de situaties (blokkades) waarin je verkeert en wat je er zelf aan kunt doen. Intenties zetten is een cruciaal onderdeel van het programma om op gang te komen.

Zodat jij die versie van jezelf wordt die je echt wil zijn. De ware versie van jezelf!
Nieuwsgierig? Volg de komende weken mijn posts en blogs op Facebook, Instagram of LinkedIn.
Doen hè, ook al laten je kritische stemmen je geloven dat dit belachelijk is. Gewoon doen!

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Chantal de Werd, verdiepingscoach en ik train en mentor drukbezette ‘I-do-it-all’ vrouwen en mannen, die bewust kiezen voor verbinding met zichzelf en met anderen. Leren omgaan met je kritische stemmen en luisteren naar je innerlijke Zelf is de eerste mooie stap die je kunt zetten om door je angst heen te gaan. Zo kom je steeds dichter bij je ware zelf. Daar help ik je graag bij.

Wil je er meer over weten, download mijn e-book: spreken met de stem van je ziel.
Klik hier voor de link naar de gratis meditatie: leven met intenties.

Je kunt ook een ‘trouw aan meZelf’ gesprek met mij persoonlijk aanvragen via volgende link: www.womaninsync.eu/contact

Ik kijk er naar uit je te ont-moeten!
Véél liefs,
Chantal xxx

 

Gun jezelf de meest bijzondere reis naar je ware kern.  Je gaat de wereld mooier kleuren met meer energie, zelfvertrouwen en je ontdekt wie je echt bent en wat je echt wilt.”